BOSTE UPORABNIK DAVČNIH BLAGAJN? NE POZABITE NA POOBLAŠČANJE

BOSTE UPORABNIK DAVČNIH BLAGAJN? NE POZABITE NA POOBLAŠČANJE

Vsak uporabnik bo za delovanje svoje davčne blagajne potreboval namensko digitalno potrdilo. Za pridobitev namenskega digitalnega potrdila boste lahko oddali vlogo prek portala eDavki od 15. 11. 2015 dalje. Če ne uporabljate sistema eDavki, pa lahko za pridobitev namenskega digitalnega potrdila pooblastite vaš računovodski servis ali ponudnika davčne blagajne.

Kako bo potekal postopek pridobitve namenskega digitalnega potrdila?

  1. Od 15. 11. 2015 dalje boste lahko preko portala eDavki vložiti Zahtevek za pridobitev namenskega digitalnega potrdila za izvajanje postopka davčnega potrjevanja računov, ki se bo imenoval DPR-PridobitevDP.  Obrazec lahko oddate sami ali vaš pooblaščenec.
  2. Na osebni del portala eDavki boste prejeli referenčno številko in geslo za prevzem namenskega certifikata. Če bo vlogo oddal pooblaščenec, po podatke prejel on.
  3. Prejeto referenčno številko in geslo se bo vneslo v poseben portal za prevzem namenskega digitalnega potrdila na spletni strani Ministrstva za javno upravo. Tega portala trenutno še ni.
  4. Po vnosu se bo na istem portalu prevzelo namensko potrdilo, ki se bo namestilo na registrsko blagajno, strežnik oziroma drugo napravo za izdajanje računov.

Za tehnično pomoč lahko pokličete na FURS na telefonsko številko (05) 2976 800, vsak dan od ponedeljka do petka od 8:00 do 15:00 ali pa pošljete elektronsko pošto na naslov sd.fu©gov.si.

Sorodne objave

Novice