DELOVNI PREIZKUS ZA VEČ KOT 2.100 BREZPOSELNIH

DELOVNI PREIZKUS ZA VEČ KOT 2.100 BREZPOSELNIH

Zavod za zaposlovanje je 1.8.2017 objavil novo javno povabilo Delovni preizkus 2017/2018. Na ta način se bo delodajalcem predvidoma predstavilo 2.110 brezposelnih. S pomočjo delovnega preizkusa bodo lahko brezposelni preizkusili svoja znanja, veščine in spretnosti na konkretnem delovnem mestu ter si tako izboljšali zaposlitvene možnosti. Delodajalci pa bodo lahko brezposelne spoznali in preizkusili v svojem delovnem okolju še pred sklenitvijo delovnega razmerja.

Delovni preizkus poteka brez delovnega razmerja. Osebe so še vedno prijavljene v evidenci brezposelnih na Zavodu. Delodajalci morajo udeležence v času delovnega preizkusa obvezno zavarovati za invalidnost in smrt, ki je posledica poškodbe pri delu, pred začetkom dela pa morajo udeleženca napotiti na zdravstveni pregled.

Delovni preizkus traja od najmanj 100 ur do enega meseca, pri čemer morajo delodajalci omogočiti brezposelni osebi, da vsaj 20 ur dela pod strokovnim vodstvom mentorja. Izjema so invalidi, pri katerih lahko traja vključitev več kot en mesec.

Na omenjeno javno povabilo se lahko prijavijo delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe, vpisane v Poslovni register Slovenije. Ponudbo predložijo na območno službo Zavoda za zaposlovanje, ki je pristojna glede na njihov sedež. Za izveden delovni preizkus Zavod delodajalcem povrne upravičene stroške, ki znašajo 206 evrov za udeleženca. Delodajalci iz javnega sektorja pa so upravičeni le do povračila dejanskega stroška zdravniškega pregleda kandidatov.

 

Udeleženci delovnega preizkusa prejmejo dodatek za aktivnost in dodatek za prevoz, ki se jim izplačata na podlagi njihove dejanske udeležbe v programu.

 

Dodatne informacije, kako se lahko vključite v delovni preizkus, dobite na spletni strani Zavoda za zaposlovanje.

Write a Message

Your email address will not be published.

Sorodne objave

Novice