FURS JE OBJAVIL SMERNICE ZA UVELJAVLJANJE DAVČNIH OLAJŠAV ZA VLAGANJE V RAZISKAVE IN RAZVOJ

FURS JE OBJAVIL SMERNICE ZA UVELJAVLJANJE DAVČNIH OLAJŠAV ZA VLAGANJE V RAZISKAVE IN RAZVOJ

FURS je na svoji internetni strani objavil smernice za uveljavljanje davčnih olajšav za vlaganja v raziskave in razvoj (RR), ki jih lahko davčni zavezanci uporabljajo kot delovni pripomoček pri ugotavljanju, ali je njihova dejavnost taka, za katero je mogoče uveljavljati davčno olajšavo za vlaganja v RR.

Smernice so bile pripravljene v sodelovanju med Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) in FURS, na podlagi večletnih izkušenj pri presoji konkretnih projektov v raziskovalno-razvojni dejavnosti, izdanih splošnih in konkretnih mnenj MGRT, stališč davčnega organa ter sodne prakse.

Vse davčne zavezance, ki imajo namen uveljavljati davčno olajšavo za vlaganja v raziskave in razvoj pozivamo, da si navedene smernice preberete. Pomagate pa si lahko tudi z vprašanji in odgovori v zvezi z uveljavljanjem davčnih olajšav za vlaganja v RR, ki so tudi objavljene na FURS-ovi spletni strani. Če imate glede davkov in olajšav kakršna koli vprašanja, vam v podjetju Nucleus plus d.o.o. nudimo davčno svetovanje.

Write a Message

Your email address will not be published.

Sorodne objave

Novice