FURS JE ODPOSLAL PRVI SVEŽENJ INFORMATIVNIH IZRAČUNOV DOHODNINE

FURS JE ODPOSLAL PRVI SVEŽENJ INFORMATIVNIH IZRAČUNOV DOHODNINE

V prvem svežnju informativnih izračunov dohodnine (IID) je bilo z NAVADNO POŠTO odposlanih 947.550 informativnih izračunov dohodnine za leto 2016. Davčni zavezanci, ki bodo IID v naslednjih dneh prejeli na dom, jih morajo natančno pregledati in preveriti. V kolikor so podatki nepopolni ali nepravilni morajo to z ugovorom sporočiti najkasneje do srede, 3. maja 2017.

Ugovor lahko uveljavljajo tudi vsi davčni zavezanci, ki do izdaje IID še niso uveljavljali posebne olajšave za vzdrževane družinske članke. Tudi zanje je rok za oddajo sreda, 3. maj 2017.

Obrazec za ugovor je na voljo v vseh finančnih uradih in na spletni strani Finančne uprave. Za vse davčne zavezance, ki bi morali sporočiti spremembe v IID oziroma vložiti ugovor, pa tega ne bodo storili, je previdena globa od 250 EUR do 400 EUR. Vsi, ki se z IID strinjajo, ne vlagajo ničesar, saj bo informativni izračun dohodnine v 30 dneh oziroma po izteku roka za ugovor, postal odločba.

Rok za plačilo premalo plačane dohodnine bo za davčne zavezance, ki bodo prejeli izračun dohodnine v naslednjih dneh, 2. junij. Vsi davčni zavezanci, ki so dohodnino preplačali, pa jo bodo dobili izplačano na TRR 1. junija 2017.

Naslednji sveženj informativnih izračunov dohodnine bo odpremljen v sredo, 31. maja 2017.

Write a Message

Your email address will not be published.

Sorodne objave

Novice