FURS POSLAL DRUGI SVEŽENJ INFORMATIVNIH IZRAČUNOV DOHODNINE

FURS POSLAL DRUGI SVEŽENJ INFORMATIVNIH IZRAČUNOV DOHODNINE

Furs je v drugem in hkrati zadnjem svežnju z datumom odpreme 31. maj 2017 poslal še zadnjih 566.269 informativnih izračunov dohodnine (IID) za leto 2016. Davčni zavezanci, ki bodo IID v naslednjih dneh prejeli na dom, jih morajo natančno pregledati in preveriti. V kolikor so podatki nepopolni ali nepravilni morajo to z ugovorom sporočiti najkasneje do petka, 30. junija 2017. Ugovor lahko uveljavljajo tudi vsi davčni zavezanci, ki do izdaje napovedi še niso uveljavljali posebne olajšave za vzdrževane družinske članke.

Vsi, ki se z IID strinjajo, ne vlagajo ničesar, saj bo informativni izračun dohodnine v 30 dneh oziroma po izteku roka za ugovor, postal odločba. Rok za plačilo premalo plačane dohodnine bo za davčne zavezance, ki bodo prejeli izračun dohodnine v naslednjih dneh, 31. julij. Vsi davčni zavezanci, ki so dohodnino preplačali, pa jo bodo dobili izplačano na TRR 28. julij 2017.

Če do 15. junija 2017 na dom ne boste prejeli informativnega izračuna dohodnine, čeprav ste imeli v letu 2016 dohodke, ki so obdavčeni z dohodnino, morate dohodninsko napoved vložiti sami, in sicer najpozneje do 31. julija 2017. Na iTočki, ki je dostopna na portalu eDavki, lahko preverite, če je bil vaš informativni izračun dohodnine odpremljen.

Obrazec za odmero dohodnine in ugovor sta dostopna na vseh finančnih uradih in na spletni strani Finančne uprave RS. Oba obrazca se vloži na finančnem uradu, v katerem ste v času vložitve obrazca vpisani v davčni register. Vložiti ju je možno tudi v elektronski obliki preko portala eDavki.

Write a Message

Your email address will not be published.

Sorodne objave

Novice