IZOBRAŽEVANJE O DAVČNIH BLAGAJNAH ZA NAŠE STRANKE

IZOBRAŽEVANJE O DAVČNIH BLAGAJNAH ZA NAŠE STRANKE

V ponedeljek 30. novembra smo za naše stranke organizirali brezplačni posvet na temo davčnih blagajn. Na posvetu smo predstavili novosti, ki se tičejo davčnih zavezancev, ki prejemajo plačila v gotovini. Po 2. januarju 2016 bomo namreč morali gotovinske račune pošiljati na FURS v potrditev.

Na izobraževanju smo pojasnili za koga so davčne blagajne obvezne in kaj se mora narediti pred uvedbo davčnih blagajn. Predstavili smo postopek potrjevanja računov ter povedali nekaj o potrebni tehnični opremljenosti zavezancev. Prisotni so bili seznanjeni tudi z rešitvami kako davčne blagajne čim hitreje in lažje vpeljati v svoje poslovanje.

V vlogi predavateljev so davčne blagajne predstavili Ksenija Prosen in Sabina Barlič iz računovodske družbe Nucleus Plus d.o.o., in Tomaž Čebašek iz podjetja Vasco d.o.o.

Vanda Kučej Novak iz podjetja Orion Intertrade nam je povedala: »Izobraževanje je bilo zelo fajn. Pred udeležbo nisem veliko vedela o davčnih blagajnah. Na samem izobraževanju sem dobila vse potrebne informacije. Kljub temu, da ne uporabljam programa Vasco, je bilo zame izobraževanje zelo koristno, ker je bila prikazana uporaba davčnih blagajn na konkretnih primerih.«

»Super, da ste organizirali to izobraževanje, ker sem izvedela veliko zanimivih stvari«, je še dodala Darja Mikuš iz podjetja Samson Kamnik.

Sorodne objave

Novice