KMETJE IN PROSTOVOLJNO ZAVAROVANI BOSTE NAMESTO POLOŽNIC PREJELI SMS

November 12, 2018 KMETJE IN PROSTOVOLJNO ZAVAROVANI BOSTE NAMESTO POLOŽNIC PREJELI SMS

Za plačilo oktobrskih prispevkov za socialno varnost, ki zapadejo v plačilo 20. novembra, boste kmetje in osebe, ki ste prostovoljno vključene v socialna zavarovanja, od Finančne uprave namesto položnic dobili sporočilo na mobilni telefon (SMS) z vsemi potrebnimi podatki za plačilo.

Prva obveščanja prek SMS sporočil bodo 16. novembra. Zavezanci boste v sporočilu obveščeni o višini zneskov prispevkov za socialna zavarovanja, ki jih je treba plačati za oktobrsko obračunsko obdobje, ter o podatkih potrebnih za nakazilo (transakcijski računi, sklici).

FURS zato vse kmete in prostovoljno vključene v socialna zavarovanja poziva, da preverite, ali ste za namene obveščanja že sporočili svojo mobilno številko. Če številke niste sporočili, boste še naprej prejeli položnice. FURS-u lahko mobilno številko skupaj z dovoljenjem za njegovo uporabo za namen splošnega obveščanja sporočite preko portala eDavki in sicer preko zavihka »Zbiranje podatkov na podlagi privolitve«. Podatke pa lahko sporočite tudi v pisni obliki na obrazcu PRIVOLITEV, ki ga oddate na finančni urad, kjer imate prebivališče.

Zaenkrat bo FURS SMS obveščanje uporabljal zgolj za zgoraj omenjeni namen, postopoma pa imajo namen dodati še druga obveščanja prek SMS sporočil ali elektronske pošte.

Kaj pravijo o nas

 • Gordana Rađenović
  Arhi 3K

  Neznanje, nerazumevanje, fokusiranost na moj posel, premalo časa … vse to je strah pred vodenjem računovodstva. Vendar, ko sem odpirala svoj s.p., so mi nasveti in znanje Ksenije Prosen izjemno pomagali.

 • Marko Peršin, Direktor
  CDI UNIVERZUM

  Smo dolgoletne stranke družbe Nucleus plus, kar priča o našem zadovoljstvu s storitvami. Poleg nedvomne strokovnosti cenimo tudi hitro odzivnost in individualen pristop.

 • Kristina Rauter, vodja notranjih služb
  FACKELMANN d.o.o.

  Fackelmann d.o.o. je vse od ustanovitve leta 1996 stranka vašega računovodskega servisa. To je dokaz, da zelo dobro sodelujemo, in da smo s storitvami zadovoljni.

 • mag. Marjana Majerič, pomočnica direktorja
  Tehnološki park Ljubljana

  Ekipa podjetja Nucleus plus ne beleži samo poslovne dogodke, ampak nam nudi strokovno podporo in nasvete za hitrejšo rast in za doseganje zastavljenih strateških ciljev.

 • Vasja Spindler, prokurist
  KONE d.o.o.

  Ker smo podjetje v tuji lasti, je za nas izredno pomembno, da naš računovodski servis dobro obvlada pripravo poročil za tuje lastnike: Nucleus plus to obvlada odlično in pri tem nikoli ne zamuja z roki, tako da se na njih lahko 100 % zanesemo.

Vpišite iskalni niz

© 2019 Računovodska družba Nucleus Plus | Vse pravice pridržane | Izdelava: hipergo>>>