KMETJE IN PROSTOVOLJNO ZAVAROVANI BOSTE NAMESTO POLOŽNIC PREJELI SMS

KMETJE IN PROSTOVOLJNO ZAVAROVANI BOSTE NAMESTO POLOŽNIC PREJELI SMS

Za plačilo oktobrskih prispevkov za socialno varnost, ki zapadejo v plačilo 20. novembra, boste kmetje in osebe, ki ste prostovoljno vključene v socialna zavarovanja, od Finančne uprave namesto položnic dobili sporočilo na mobilni telefon (SMS) z vsemi potrebnimi podatki za plačilo.

Prva obveščanja prek SMS sporočil bodo 16. novembra. Zavezanci boste v sporočilu obveščeni o višini zneskov prispevkov za socialna zavarovanja, ki jih je treba plačati za oktobrsko obračunsko obdobje, ter o podatkih potrebnih za nakazilo (transakcijski računi, sklici).

FURS zato vse kmete in prostovoljno vključene v socialna zavarovanja poziva, da preverite, ali ste za namene obveščanja že sporočili svojo mobilno številko. Če številke niste sporočili, boste še naprej prejeli položnice. FURS-u lahko mobilno številko skupaj z dovoljenjem za njegovo uporabo za namen splošnega obveščanja sporočite preko portala eDavki in sicer preko zavihka »Zbiranje podatkov na podlagi privolitve«. Podatke pa lahko sporočite tudi v pisni obliki na obrazcu PRIVOLITEV, ki ga oddate na finančni urad, kjer imate prebivališče.

Zaenkrat bo FURS SMS obveščanje uporabljal zgolj za zgoraj omenjeni namen, postopoma pa imajo namen dodati še druga obveščanja prek SMS sporočil ali elektronske pošte.

Sorodne objave

Novice