NA VOLJO MOBILNA APLIKACIJA EDAVKI

January 11, 2019 NA VOLJO MOBILNA APLIKACIJA EDAVKI

Fizične osebe lahko od 3. januarja naprej uporabljajo mobilno aplikacijo eDavki, s katero bodo še lažje in hitreje sodelovali s FURS. Pomembni novosti, ki jih omogoča aplikacija sta obveščanje oseb v primeru neobračunanih ali neplačanih prispevkov za socialno varnost in osebni davčni koledarček.

REGISTRACIJA V MOBILNO APLIKACIJO EDAVKI

Mobilna aplikacija eDavki je na voljo tako za uporabnike operacijskih sistemov iOS kot tudi Android. Dobite jo v Google Play ali iOS App Store. Aplikacijo boste odklepali s PIN kodo in/ali prstnim odtisom, ki jih boste vnesli ob prvi uporabi.

Za prijavo v mobilno aplikacijo potrebujete zgolj davčno številko in geslo. Če ste se v eDavke že registrirali preko spletnega portala eDavki, boste v mobilni aplikaciji uporabili isto geslo in kliknili na polje »Sem že uporabnik«. Če se v eDavke še niste nikoli registrirali boste kliknili na polje »Nisem še uporabnik«. Preko SMS boste prejeli potrditveno kodo, ki jo boste vnesli ob prvi prijavi skupaj s številko informativnega izračuna dohodnine za leto 2017 in geslom, ki ga boste uporabljali pri prijavi v eDavke.

UPORABA MOBILNE APLIKACIJE

Mobilna aplikacija ponuja poleg obrazcev, kontaktov in splošnih informacij tudi osebni davčni koledarček, preko katerega boste 3 dni pred iztekom roka prejemali obvestila o svojih konkretnih obveznostih in pravicah (npr. obvestilo o izteku roka plačila določenega davka). Če vam delodajalec ne bo obračunaval in plačeval prispevkov za socialno varnost, boste o tem sproti obveščeni. Zavezancem, ki uveljavljajo olajšavo za vzdrževane družinske člane, je na voljo predizpolnjen obrazec s podatki iz njihove lanske vloge. Na voljo je tudi poenostavljena knjigovodska kartica zavezanca, kjer lahko vidite svoje davčne obveznosti in roke za plačilo.

Preko mobilne aplikacije lahko oddate vse vloge, ki jih je tudi sicer mogoče oddati prek spletnega sistema eDavki. Seveda lahko tukaj dostopate tudi do vseh elektronsko oddanih in prejetih dokumentov. Preko aplikacije si boste lahko ogledali informativni izračun dohodnine ter tudi oddali ugovor na informativni izračun. Tu boste lahko oddali tudi vlogo za namenitve dela dohodnine za donacije ter zaprosili za obročno plačilo, odlog ali odpis davčnih obveznosti.

Kaj pravijo o nas

 • Gordana Rađenović
  Arhi 3K

  Neznanje, nerazumevanje, fokusiranost na moj posel, premalo časa … vse to je strah pred vodenjem računovodstva. Vendar, ko sem odpirala svoj s.p., so mi nasveti in znanje Ksenije Prosen izjemno pomagali.

 • Marko Peršin, Direktor
  CDI UNIVERZUM

  Smo dolgoletne stranke družbe Nucleus plus, kar priča o našem zadovoljstvu s storitvami. Poleg nedvomne strokovnosti cenimo tudi hitro odzivnost in individualen pristop.

 • Kristina Rauter, vodja notranjih služb
  FACKELMANN d.o.o.

  Fackelmann d.o.o. je vse od ustanovitve leta 1996 stranka vašega računovodskega servisa. To je dokaz, da zelo dobro sodelujemo, in da smo s storitvami zadovoljni.

 • mag. Marjana Majerič, pomočnica direktorja
  Tehnološki park Ljubljana

  Ekipa podjetja Nucleus plus ne beleži samo poslovne dogodke, ampak nam nudi strokovno podporo in nasvete za hitrejšo rast in za doseganje zastavljenih strateških ciljev.

 • Vasja Spindler, prokurist
  KONE d.o.o.

  Ker smo podjetje v tuji lasti, je za nas izredno pomembno, da naš računovodski servis dobro obvlada pripravo poročil za tuje lastnike: Nucleus plus to obvlada odlično in pri tem nikoli ne zamuja z roki, tako da se na njih lahko 100 % zanesemo.

Vpišite iskalni niz

© 2019 Računovodska družba Nucleus Plus | Vse pravice pridržane | Izdelava: hipergo>>>