NE POZABITE NA ODDAJO VLOG ZA POVRAČILO NADOMESTIL PLAČE ZARADI ČAKANJA NA DELO IN VIŠJE SILE – ROK JE 18.4

April 16, 2020 NE POZABITE NA ODDAJO VLOG ZA POVRAČILO NADOMESTIL PLAČE ZARADI ČAKANJA NA DELO IN VIŠJE SILE – ROK JE 18.4

Delodajalci, ki imate zaposlene na čakanju na delo ali višji sili v obdobju od 13.3. do 10.4.2020, ne pozabite, da morate vlogo na Zavod za zaposlovanje oddati najkasneje do sobote 18.4.2020. Le tako boste upravičeni do povračila nadomestila plače od 13. 3. 2020 dalje. Če ste zaposlene napotili na začasno čakanje na delo ali če so bili odsotni z dela zaradi višje sile v obdobju med 11.4.2020 in 31.5.2020, morate vlogo oddati v 8 dneh od napotitve na čakanje na delo oziroma odsotnosti delavca zaradi višje sile.

Več informacij se nahaja v obvestilu, ki ga je Zavod objavil na spletni strani:

https://www.ess.gov.si/delodajalci/financne_spodbude/ugodnosti_pri_zaposlovanju/intukrep-povracilo-nadomestila-place

Delodajalcem, ki so oddali vlogo za začasno čakanje na delo pred 11.4.2020, vlog ni treba na novo oddajati, bodo pa ti delodajalci prejeli naš poziv za dopolnitev vloge, saj bo vloga obravnavana po novem, ugodnejšem zakonu (ZIUZEOP). Dopolnitev vloge, za katero bodo imeli na voljo 8 dni od prejema poziva, bo vključevala:

 1. označitev, da se strinjajo z novo izjavo, ki vsebuje določila novega zakona;
 2. priložiti bodo morali  odločbe o začasnem čakanju zaposlenih na delo,
 3. pregledati in urediti bodo morali seznam zaposlenih na čakanju

Ne pozabite tudi na sporočanje sprememb Zavodu za zaposlovanje. Če delavec pride na delo, se to javi na na e-naslov gpzrsz@ess.gov.si.  Če se delavca, ki je na začasnem čakanju na delo, pozove nazaj na delo, se  mora o tem predhodno obvestiti Zavod (takoj, ko se delavca pozove in ne na dan, ko pride na delo). Če delavec pride na delo, ker ne obstaja več višje sile, se mora obvestiti zavod z dnem prenehanja odsotnosti.

Kaj pravijo o nas

 • Gordana Rađenović
  Arhi 3K

  Neznanje, nerazumevanje, fokusiranost na moj posel, premalo časa … vse to je strah pred vodenjem računovodstva. Vendar, ko sem odpirala svoj s.p., so mi nasveti in znanje Ksenije Prosen izjemno pomagali.

 • Marko Peršin, Direktor
  CDI UNIVERZUM

  Smo dolgoletne stranke družbe Nucleus plus, kar priča o našem zadovoljstvu s storitvami. Poleg nedvomne strokovnosti cenimo tudi hitro odzivnost in individualen pristop.

 • Kristina Rauter, vodja notranjih služb
  FACKELMANN d.o.o.

  Fackelmann d.o.o. je vse od ustanovitve leta 1996 stranka vašega računovodskega servisa. To je dokaz, da zelo dobro sodelujemo, in da smo s storitvami zadovoljni.

 • mag. Marjana Majerič, pomočnica direktorja
  Tehnološki park Ljubljana

  Ekipa podjetja Nucleus plus ne beleži samo poslovne dogodke, ampak nam nudi strokovno podporo in nasvete za hitrejšo rast in za doseganje zastavljenih strateških ciljev.

 • Vasja Spindler, prokurist
  KONE d.o.o.

  Ker smo podjetje v tuji lasti, je za nas izredno pomembno, da naš računovodski servis dobro obvlada pripravo poročil za tuje lastnike: Nucleus plus to obvlada odlično in pri tem nikoli ne zamuja z roki, tako da se na njih lahko 100 % zanesemo.

Vpišite iskalni niz

© 2020 Računovodska družba Nucleus Plus | Vse pravice pridržane | Izdelava: hipergo>>>