NOVOSTI GLEDE ROKOV PRI DELNEM SUBVENCIONIRANJU SKRAJŠANEGA POLNEGA DELOVNEGA ČASA

July 21, 2020 NOVOSTI GLEDE ROKOV PRI DELNEM SUBVENCIONIRANJU SKRAJŠANEGA POLNEGA DELOVNEGA ČASA

Zakon o interventnih ukrepih za pripravo na drugi val COVID-19 (ZIUPDV), ki je pričel veljati 11.7.2020, prinaša nekatere novosti pri subvenciji za skrajšani polni delovni čas, posebej glede rokov in obveznosti za delodajalce.

Obveznost obveščanja o odrejenem skrajšanem delovnem času in posredovanju odredb

Še naprej velja zakonska obveznost, da v 3 delovnih dneh potem, ko zaposlenim odredite delo s skrajšanim delovnim časom, o tem obvestite ZRSZ. Obvestilo posredujete ZRSZ na Portalu za delodajalce. Pri tem izberete modul Storitve > Skrajšani delovni čas > zavihek Posredovanje dokumentacije > Obvestilo o pričetku skrajšanega časa.

Obvestilo, ki ga pripravite v .pdf obliki, naj vsebuje naslednje podatke:

 • naziv in MŠO delodajalca,
 • število zaposlenih, ki jim je bilo odrejeno delo s skrajšanim delovnim časom,
 • datum odreditve takšnega dela.

Dokazilo o poslanem obvestilu je obvezna priloga k vlogi za dodelitev subvencije

Novi zakon uvaja obveznost, da ZRSZ v 8 delovnih dneh od odreditve dela s skrajšanim delovnim časom posredujete pisne odredbe za vse zaposlene, ki jim je bilo odrejeno takšno delo. Obveznost velja za odredbe zaposlenim s skrajšanim delovnim časom od 11. 7. 2020. Pisne odredbe v skenirani obliki posredujete ZRSZ na Portalu za delodajalce. Pri tem izberete modul Storitve > Skrajšani delovni čas > zavihek Posredovanje dokumentacije > Odredbe.

Oddaja vloge v 15 dneh od odreditve

Vloga za subvencijo je pravočasno predložena v 15 dneh od odreditve dela s skrajšanim delovnim časom, ko zaposleni nastopi takšno delo. Vlogo oddate elektronsko na Portalu za delodajalce. Pri tem izberete modul Storitve > Skrajšani delovni čas > zavihek Oddaja vloge.

V skenirani obliki priložite tudi obvestilo, ki ste ga poslali v 3 delovnih dneh od odreditve dela s skrajšanim delovnim časom. Dokazilo o poslanem obvestilu je obvezna priloga k vlogi za dodelitev subvencije.

Sporočanje sprememb za zaposlene po oddaji vloge za skrajšani delovni čas

Če zaposlenega, za katerega uveljavljate subvencijo za skrajšani delovni čas, pozovete k opravljanju dela s polnim delovnim časom, morate ZRSZ o tem odslej predhodno obvestiti. To pomeni, da pred začetkom dela s polnim delovnim časom posredujete obvestilo ZRSZ na Portalu za delodajalce. Pri tem izberete modul Storitve > Skrajšani delovni čas > zavihek Posredovanje dokumentacije > Poziv za polni delovni čas.

Obvestilo, ki ga pripravite in v obliki datoteke .pdf naložite na portal, naj vsebuje naslednje podatke:

 • naziv in MŠO delodajalca,
 • DLV – delovodno številko vloge,
 • ime, priimek in EMŠO zaposlenega ter datum nastopa dela s polnim delovnim časom.

Če zaposlenemu, za katerega uveljavljate subvencijo, izdate novo odredbo o skrajšanem delovnem času, jo posredujete ZRSZ v 8 delovnih dneh od odreditve. Vse odredbe v skenirani obliki posredujete ZRSZ na Portalu za delodajalce. Pri tem izberete modul Storitve > Skrajšani delovni čas > zavihek Posredovanje dokumentacije > Spremembe odredb.

21-7-2020_1

 

Kaj pravijo o nas

 • Gordana Rađenović
  Arhi 3K

  Neznanje, nerazumevanje, fokusiranost na moj posel, premalo časa … vse to je strah pred vodenjem računovodstva. Vendar, ko sem odpirala svoj s.p., so mi nasveti in znanje Ksenije Prosen izjemno pomagali.

 • Marko Peršin, Direktor
  CDI UNIVERZUM

  Smo dolgoletne stranke družbe Nucleus plus, kar priča o našem zadovoljstvu s storitvami. Poleg nedvomne strokovnosti cenimo tudi hitro odzivnost in individualen pristop.

 • Kristina Rauter, vodja notranjih služb
  FACKELMANN d.o.o.

  Fackelmann d.o.o. je vse od ustanovitve leta 1996 stranka vašega računovodskega servisa. To je dokaz, da zelo dobro sodelujemo, in da smo s storitvami zadovoljni.

 • mag. Marjana Majerič, pomočnica direktorja
  Tehnološki park Ljubljana

  Ekipa podjetja Nucleus plus ne beleži samo poslovne dogodke, ampak nam nudi strokovno podporo in nasvete za hitrejšo rast in za doseganje zastavljenih strateških ciljev.

 • Vasja Spindler, prokurist
  KONE d.o.o.

  Ker smo podjetje v tuji lasti, je za nas izredno pomembno, da naš računovodski servis dobro obvlada pripravo poročil za tuje lastnike: Nucleus plus to obvlada odlično in pri tem nikoli ne zamuja z roki, tako da se na njih lahko 100 % zanesemo.

Vpišite iskalni niz

© 2020 Računovodska družba Nucleus Plus | Vse pravice pridržane | Izdelava: hipergo>>>