NUCLEUS PLUS NA 19. KONGRESU IZVAJALCEV RAČUNOVODSKIH STORITEV

NUCLEUS PLUS NA 19. KONGRESU IZVAJALCEV RAČUNOVODSKIH STORITEV

Prejšnji teden je v Kongresnem centru Wellness Park Laško potekal 19. kongres izvajalcev računovodskih storitev. Kongres je osrednji letni dogodek Zbornice računovodskih storitev in je namenjen predstavitvi najaktualnejših tem s področij, ki neposredno vplivajo na opravljanje dejavnosti računovodskih servisov. Udeležilo se ga je 240 zaposlenih v računovodski dejavnosti, med njimi tudi devet članic našega podjetja Nucleus plus d.o.o..

Letošnji program nam je ponudil veliko visoko kakovostnih aktualnih strokovnih vsebin s priznanimi domačimi in tujimi predavatelji. Predstavili so nam aktualne in predvidene davčne reforme s področja dohodnine, davčnega postopka in vrednotenja nepremičnin. Poučilih so nas o davčni obravnavi stroškov s področja promocije zdravja na delovnem mestu, razlikami med slovenskimi in mednarodnimi računovodskimi standardi in predstavili kaj nas na področju standardov čaka v naslednjih letih. Predstavili so nam tudi kako izkazovati kriptovalute v poslovnih knjigah, kakšna je problematika pri ugotavljanju davčnega rezidentstva, ter kakšne so pasti poslovanja z gotovino in kako potekajo osebni davčni pregledi.

Seznanili smo se tudi s tehnološkimi novostih, ki jih ponujajo informacijski sistemi v podpro računovodstvu in poslovodstvu. Spremembe namreč so in bodo za nas priložnost, da izboljšamo izvajanje računovodskih storitev, da prilagodimo svoje procese sodobnemu tempu, da smo dovolj fleksibilni in da se lahko sproti prilagajamo duhu časa.

23-10-kongres1     23-10-kongres

Write a Message

Your email address will not be published.

Sorodne objave

Novice