NUCLEUS PLUS NA DOGODKU “Pripravite se na jutri!” PREDSTAVILO MALO DAVČNO REFORMO

NUCLEUS PLUS NA DOGODKU “Pripravite se na jutri!” PREDSTAVILO MALO DAVČNO REFORMO

V torek, 6. decembra 2016, je v Tehnološkem parku Ljubljana, pet vrhunskih strokovnjakov iz različnih področij, Ksenija Prosen, Marko Bobič, Tomaž Kurmanšek, Boris Korošak in Nejc Bojka, predavalo na dogodku Pripravljeni na jutri! Na konkretnih primerih s svojih področij so predstavili spremembe, ki bodo vplivale na poslovanje podjetij v letu 2017 in načine, kako jih lahko izkoristimo za razvoj in rast podjetij.

Po registraciji udeležencev je Ksenija Prosen, direktorica Računovodske družbe Nucleus Plus, predstavila glavne spremembe, ki jih na področju računovodstva za podjetja prinaša mini davčna reforma. Na konkretnem izračunu obdavčitve treh, različnih plač je predstavila, kaj za podjetje in prejemnike plač pomeni dvig meje za upravičenost do splošne olajšave, dodaten dohodninski razred in sprememba davčnih stopenj na dohodninski lestvici. Pojasnila je tudi, kako bo višja stopnja davka od dohodka pravnih oseb vplivala na uspešnost poslovanja podjetij ter zakaj je lahko 5 dnevni zamik plačila davkov in prispevkov priložnost za razvoj in rast podjetja.

Udeleženci so bili navdušeni nad aktualnostjo izbranih tem ter strokovno predstavitvijo konkretnih primerov in prikazanih rešitev. Strinjali so se, da so dobili več informacij kot so pričakovali in da bo pridobljeno znanje pripomoglo k rasti njihovih podjetij v letu 2017.

Dogodek »Pripravljeni na jutri« bodo predavatelji ponovili v začetku leta 2017. Vsi, ki vas vsebine zanimajo, se lahko javite na e naslov in obvestili vas bomo ob razpisu naslednjega datuma.

Write a Message

Your email address will not be published.

Sorodne objave

Novice