PO NOVEM LAHKO PREVERJATE PODJETJA IZ EU

PO NOVEM LAHKO PREVERJATE PODJETJA IZ EU

Z junijem 2017 so na portalu e-pravosodje uvedli enotno dostopno točko za informacije o podjetjih v EU. Z uporabo storitve „Iskanje podjetij“ lahko dobite informacije o podjetjih, ki so registrirana v registrih držav članic EU, Islandije, Lihtenštajna ali Norveške. Po novem boste lahko pri izbiri podjetja, s katerim želite sodelovati, preverili, ali podjetje res obstaja, ali je zanesljivo, morda v likvidacijskem postopku ali pa morda izbrisano iz poslovnega registra.

Na platformi boste lahko dobili izpise iz sodnega registra, statute kot tudi letna poročila. Trenutno lahko dobite le informacije, ki jih nacionalni registri zagotavljajo brezplačno. Če pa boste želeli plačljive dokumente, pa boste morali iti na spletno stran nacionalnega registra, kjer je navedena tudi cena dokumenta.

Namen sistema je povezovanje nacionalnih poslovnih registrov z željo spodbuditi čezmejno trgovino in povečati zaupanje ter preglednost na enotnem trgu.

Upravljavec sistema v Sloveniji je AJPES. Iskalnik najdete na internetni strani https://e-justice.europa.eu/content_find_a_company-489-sl.do

Write a Message

Your email address will not be published.

Sorodne objave

Novice