POOSTREN NADZOR FINANČNE UPRAVE RS Z MOBILNIMI ENOTAMI

POOSTREN NADZOR FINANČNE UPRAVE RS Z MOBILNIMI ENOTAMI

Finančna uprava RS je sporočila, da bo do konca leta izvajala poostren nadzor, predvsem v izbranih panogah, ker ugotavlja, da s tem pozitivno vpliva na prostovoljno izvajanje davčnih obveznosti.

V katerih panogah, kaj, kako in predvsem zakaj, bo Finančne uprave RS izvajala poostren nadzor do konca leta 2016?

Finančna uprava RS bo do konca leta 2016 izvajala poostren nadzor izdajanja in davčnega potrjevanja računov ter zaposlovanja in dela na črno. Nadzor bodo izvajali mobilni oddelki. Glavni namen poostrenih nadzorov je prostovoljno izpolnjevanje davčnih obveznosti vseh in s tem zmanjševanje sive ekonomije oziroma nelojalne konkurence. V primeru hujših kršitev lahko prepovejo opravljanje dejavnosti in zapečatijo poslovne prostore.

V novembru je Davčna uprava RS napovedala poostren nadzor vulkanizerjev, v decembru pa se bo osredotočila na božično novoletne sejme, posebej so izpostavili nadzor gostinske panoge.

Finančna uprava RS ugotavlja, da izvajanje poostrenih nadzorov in zavest potrošnikov, ko zahtevajo in vzamejo račun, pozitivno vpliva na prostovoljno izpolnjevanje davčnih obveznosti. Ugotovljenih kršitev davčnih obveznosti pri izvajanju poostrenih nadzorov je namreč iz leta v leto manj.

Write a Message

Your email address will not be published.

Sorodne objave

Novice