POSEBNO DAVČNO OLAJŠAVO ZA VZDRŽEVANE ČLANE LAHKO ODDATE LE DO 6. FEBRUARJA 2017

POSEBNO DAVČNO OLAJŠAVO ZA VZDRŽEVANE ČLANE LAHKO ODDATE LE DO 6. FEBRUARJA 2017

V Računovodski družbi Nucleus plus vas želimo ponovno opozoriti, da lahko s posebno davčno olajšavo za vzdrževane družinske člane optimizirate družinske davčne obveznosti za leto 2016, vendar le še do 6. februarja 2017. To lahko storite vsi upravičenci, tako tisti, ki ste posebno davčno olajšavo že uveljavljali v medletnem izračunu akontacije dohodnine, kot tisti, ki je med letom niste uveljavljali.

Najugodnejši način uveljavljanja posebne davčne olajšave za vzdrževane družinske člane lahko izračunate s programom za testni izračun dohodnine, ki je objavljen na portalu eDavki. V programu lahko preverite, kateri od staršev naj uveljavlja olajšavo za otroka, ali naj jo uveljavljata oba. V slednjem primeru si morata čas uveljavljanja razdeliti, tako, da njuna vsota ne preseže 12 mesecev (npr. vsak po 6 mesecev). V primeru, da sta starša ločena, in se ne bosta uspela dogovoriti za delitev oziroma bosta oba podala polno prijavo za uveljavljanje posebne davčne olajšave za vzdrževanega člana, jo bo Finančna uprava RS enakomerno razdelila.

Želene spremembe uveljavljenja posebne olajšave za vzdrževane družinske člane pri napovedi za odmero dohodnine 2016 lahko oddate osebno ali po pošti na davčnem uradu, kjer imate stalno bivališče. Obrazca sta v pdf in wordovi obliki objavljena na spletni strani Finančne uprave RS.

Vlogo je mogoče oddati tudi z digitalnim potrdilom prek portala eDavki z oddano »Vlogo za uveljavljenje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane pri informativnem izračunu dohodnine.« Vsi, ki boste oddajali vlogo prek eDavkov, boste lahko sodelovali v žrebanju za nagrado v višini 10.000 EUR.

Po 6. februarju 2017 bodo spremembe možne le v obliki ugovora na informativni izračun dohodnine za leto 2016, zato optimizirajte svoje osebne oziroma družinske davčne obveznosti pravočasno.

Write a Message

Your email address will not be published.

Sorodne objave

Novice