POSLAN DRUG SVEŽENJ INFORMATIVNIH IZRAČUNOV DOHODNINE, 7.639 ZAVEZANCEV DOBILO NAPAČNE

June 6, 2019 POSLAN DRUG SVEŽENJ INFORMATIVNIH IZRAČUNOV DOHODNINE, 7.639 ZAVEZANCEV DOBILO NAPAČNE

Finančna uprava RS je v drugem in hkrati zadnjem svežnju poslala 590.109 informativnih izračunov dohodnine za leto 2018. Zaradi sistemske napake je odposlala 7.639 napačnih informativnih izračunov dohodnine. Vsi ti davčni zavezanci bodo najpozneje do 15. junija 2019 po pošti prejeli nov, popravljen informativni izračun dohodnine.

Drugi sveženj FURS-ovih informativnih izračunov dohodnine je bil z 31.5.2019 odposlan preko pošte. Tisti zavezanci, ki so se prostovoljno vključili v sistem eVročanja preko eDavkov, so svoje informativne izračune dohodnine prejeli vročene le v eDavke, v papirnati obliki pa ne. Takšnih zavezancev je bilo v drugi tranši 3.755. Če ste med prejemniki informativnih izračunov dohodnine, lahko preverite na spletni strani Edavkov. Iskalnik bo odgovoril na vprašanje, če boste vnesli svojo davčno številko. Izračune pa lahko vidite tudi na mobilni aplikaciji eDavki.

Če ste informativni izračun prejeli, preverite, ali so vključeni podatki o prejetih dohodkih pravilni. Preverite tudi, ali imate pravilno upoštevane olajšave o vzdrževanih družinskih članih. Rok za vložitev ugovora se izteče 1. julija 2019. Rok za plačilo premalo plačane dohodnine je 31. julij 2019, preveč plačana dohodnina pa bo zavezancem nakazana na transakcijske račune do 31. julija 2019.

7.639 zavezancev je prejelo napačen informativni izračun dohodnine. Napaka se je pojavila pri prejemnikih informativnih izračunov dohodnine, ki so bili del leta 2018 tudi vzdrževani družinski člani. Če ste med njimi počakajte, najpozneje do 15. junija 2019 boste po pošti na dom prejeli nov, popravljen informativni izračun dohodnine. Zoper prvi, brezpredmetni informativni izračun, ne vlagajte ugovora. Roki (za ugovor, plačilo davka) se zaradi napake ne spremenijo.

Vsi, ki ste v letu 2018 prejeli obdavčljive dohodke, ki se vštevajo v letno davčno osnovo in do 15. junija 2019 na dom ne boste prejeli informativnega izračuna dohodnine, pa ne pozabite, da morate dohodninsko napoved vložiti sami (ne glede na višino prejetega dohodka), in sicer do 31. julija 2019.

Kaj pravijo o nas

 • Gordana Rađenović
  Arhi 3K

  Neznanje, nerazumevanje, fokusiranost na moj posel, premalo časa … vse to je strah pred vodenjem računovodstva. Vendar, ko sem odpirala svoj s.p., so mi nasveti in znanje Ksenije Prosen izjemno pomagali.

 • Marko Peršin, Direktor
  CDI UNIVERZUM

  Smo dolgoletne stranke družbe Nucleus plus, kar priča o našem zadovoljstvu s storitvami. Poleg nedvomne strokovnosti cenimo tudi hitro odzivnost in individualen pristop.

 • Kristina Rauter, vodja notranjih služb
  FACKELMANN d.o.o.

  Fackelmann d.o.o. je vse od ustanovitve leta 1996 stranka vašega računovodskega servisa. To je dokaz, da zelo dobro sodelujemo, in da smo s storitvami zadovoljni.

 • mag. Marjana Majerič, pomočnica direktorja
  Tehnološki park Ljubljana

  Ekipa podjetja Nucleus plus ne beleži samo poslovne dogodke, ampak nam nudi strokovno podporo in nasvete za hitrejšo rast in za doseganje zastavljenih strateških ciljev.

 • Vasja Spindler, prokurist
  KONE d.o.o.

  Ker smo podjetje v tuji lasti, je za nas izredno pomembno, da naš računovodski servis dobro obvlada pripravo poročil za tuje lastnike: Nucleus plus to obvlada odlično in pri tem nikoli ne zamuja z roki, tako da se na njih lahko 100 % zanesemo.

Vpišite iskalni niz

© 2019 Računovodska družba Nucleus Plus | Vse pravice pridržane | Izdelava: hipergo>>>