Poslovanje s Sberbank banko d. d.

Poslovanje s Sberbank banko d. d.

Poslovanje s Sberbank banko d. d.

Zaradi geopolitičnih dogodkov je Sberbank banka d. d. uvedla spremembo poslovanja s komitenti. Poslovalnice bodo zaprte do srede zjutraj, dnevni dvigi in plačila s plačilnimi karticami pa so omejeni na 400 EUR. Prav tako se ne bodo izvrševali vneseni plačilni nalogi.

Informacije v zvezi z nadaljnjimi ukrepi in možnostmi poslovanja so na voljo na njihovi spletni strani https://www.sberbank.si/ in na brezplačni telefonski številki 080 22 65.

Banka Sberbank d. d. je slovenska banka, ki deluje na lokalnem trgu in jo regulira Banka Slovenije, ter sodeluje predvsem s slovenskimi strankami. Poleg tega slovenska shema zajamčenih vlog, katere podpisnica je tudi Sberbank banka d. d., jamči za vloge do 100.000 EUR na stranko v posamezni banki. Jamstvo velja le za fizične osebe.

Morebitna izključitev ruskih bank iz  sistem SWIFT

SWIFT je mednarodno omrežje, ki omogoča izmenjavo podatkov oziroma transakcij med bankami oziroma finančnimi ustanovami. Morebitna izločitev iz sistema SWIFT bi pomenila blokado vseh poslanih in prejetih sporočil, ki jih pošiljajo ali sprejemajo finančne ustanove iz Rusije. Za podjetja bi bilo tako onemogočeno pošiljanje sredstev oziroma plačil v Rusijo in obratno. To pomeni, da podjetje v Rusiji ne bi moglo več prejeti plačila za blago, prav tako ne bi moglo podjetje v Sloveniji prejeti plačila podjetja iz Rusije.

Alternativa za poslovanje z Rusijo je ruski sistem Bloomberg, v katerega pa je vključeno bistveno manj bank.

Vir

Sorodne objave

Novice