PREJELI SMO MAVRIČNI POKAL ZDRAVJA

PREJELI SMO MAVRIČNI POKAL ZDRAVJA

Z veseljem vam sporočamo, da smo uspešno  sodelovali na prvem natečaju projekta Na mavrici zdravja, ki želi prispevati k izboljšanju zdravstvene ozaveščenosti zaposlenih v podjetjih iz storitvenih dejavnosti ter spodbuditi sistematične aktivnosti in ukrepe za bolj zdravo življenje in delovanje na delovnem mestu. Na natečaju smo prejeli MAVRIČNI POKAL ZDRAVJA. Utrinke s podelitve si lahko ogledate na spletni strani projekta Na mavrici zdravja

Namen natečaja je ozaveščanje vodstev in zaposlenih v podjetjih o pomenu in pozitivnih rezultatih promocije zdravja na delovnem mestu, spodbujanje izmenjave dobrih praks med podjetji v storitvenih dejavnostih in hkrati motiviranje podjetij, ki so šele na začetku poti, da se aktivnosti promocije zdravja lotijo čimprej in čim bolje pripravljeni.

Aktivnosti, ki jih v računovodski družbi Nucleus plus izvajamo na področju skrbi za promocijo zdravja na delovnem mestu spadajo med celoten sklop aktivnosti, ki so usmerjene v skrb za naše zaposlene. Zato smo leta 2014 med zaposlenimi izvedli anketo s ciljem ugotoviti, kje lahko še dodatno pomagamo našim zaposlenim do boljšega počutja na delovnem mestu. Tako samo v naš delavnik vključili vsakodnevno 5 do 10 minutno organizirano telovadbo v okviru katere izvajamo vaje za raztezanje, za oči, proti bolečinam v hrbtenici in pilates vaje. 1x na teden v našo računovodsko družbo dostavijo sveže in suho sadje, oreščke. Izvedli pa smo tudi delavnico, kjer smo bili zaposleni seznanjeni z različnimi tehnikami sproščanja.

Naša računovodska družba ima pisarno v Ljubljani, Mariboru in Murski Soboti. Ker se zavedamo, da so informacije moč in da je komunikacija med zaposlenimi tudi zelo pomembna enkrat mesečno pošljemo vsem zaposlenim interno glasilo, kjer jih seznanimo o naših dosežkih ter načrtih,  poleg tega pa je to tudi eden od načinov kako zaposlene informiramo kako skrbeti za svoje zdravje. V mesečnik smo uvrstili rubriko v kateri pišemo s kakšno prehrano in vajami lahko dodatno poskrbijo za svoje zdravje in s tem tudi za boljše počutje.

Zavedamo se, da vse to vpliva na dobro počutje in na koncu na zdravje na delovnem mestu ter na zmanjšanje prezentizma in absentizma.

                                                  54_splet                     NUCKO_marec_2016

Write a Message

Your email address will not be published.

Sorodne objave

Mikrokrediti 2024

Mikrokrediti 2024

Slovenski podjetniški sklad je letos objavil prvi javni razpis. Mikro in malim podjetjem ponuja mikrokredit…
Preberi več
Novice