PREVERITE ČE VAM DELODAJALEC PLAČUJE PRISPEVKE

PREVERITE ČE VAM DELODAJALEC PLAČUJE PRISPEVKE

Spremljate, če vam delodajalec plačuje prispevke za socialno varnost? Potrebujete le brezplačno mobilno aplikacijo eDavki in vsak mesec boste obveščeni o morebitnih neobračunanih in/ali neplačanih prispevkih za socialno varnost.

Finančna uprava RS po novem vsak mesec obvešča uporabnike mobilne aplikacije eDavki o morebitnih neobračunanih in/ali neplačanih prispevkih za socialno varnost. Zato vam svetujemo, da si na svoje mobilne telefone naložite mobilno aplikacijo eDavki, ki vam v primeru da vam delodajalec v preteklem mesecu ni obračunal in/ali plačal prispevkov za socialno varnost, na vaš telefon pošlje obvestilo. Obvestilo boste prejeli tudi, če bo aplikacija zaprta. Nikakršna aktivnost z vaše strani ne bo potrebna, saj vas bodo obveščali samoiniciativno. Več informacij o mobilni aplikaciji eDavki najdete tukaj.

FURS je prva obvestila pošiljal januarja. Vsem osebam, ki so se do 9.1.2019 prijavili v mobilno aplikacijo eDavki in v jim delodajalec v preteklem mesecu ni obračunanih in/ali plačal prispevkov, so poslali na njihove telefone obvestilo. Do omenjenega roka se je v mobilno aplikacijo eDavki registriralo 4.840 posameznikov, od teh pa jih je 40 (0,8%) prejelo obvestilo. Ostali, ki so se v mobilno aplikacijo eDavki prijavili po 9.1.2019 (teh je bilo do konca januarja že 20.358) pa so dobili na svoje telefone obvestilo, da bodo o morebitnih neobračunanih ali neplačanih prispevkih obveščeni prihodnji mesec.

Ob tem FURS poudarja, da se pristojnost FURS-a glede postopanja v primeru neobračunanih in/ali neplačanih prispevkov za socialno varnost ni spremenila. V primeru nepredložitve obračuna FURS delodajalca takoj pozove k predložitvi obračuna, v primeru neplačila pa začne postopek davčne izvršbe.

Sorodne objave

Novice