PREVERITE ČE VAM DELODAJALEC PLAČUJE PRISPEVKE

February 7, 2019 PREVERITE ČE VAM DELODAJALEC PLAČUJE PRISPEVKE

Spremljate, če vam delodajalec plačuje prispevke za socialno varnost? Potrebujete le brezplačno mobilno aplikacijo eDavki in vsak mesec boste obveščeni o morebitnih neobračunanih in/ali neplačanih prispevkih za socialno varnost.

Finančna uprava RS po novem vsak mesec obvešča uporabnike mobilne aplikacije eDavki o morebitnih neobračunanih in/ali neplačanih prispevkih za socialno varnost. Zato vam svetujemo, da si na svoje mobilne telefone naložite mobilno aplikacijo eDavki, ki vam v primeru da vam delodajalec v preteklem mesecu ni obračunal in/ali plačal prispevkov za socialno varnost, na vaš telefon pošlje obvestilo. Obvestilo boste prejeli tudi, če bo aplikacija zaprta. Nikakršna aktivnost z vaše strani ne bo potrebna, saj vas bodo obveščali samoiniciativno. Več informacij o mobilni aplikaciji eDavki najdete tukaj.

FURS je prva obvestila pošiljal januarja. Vsem osebam, ki so se do 9.1.2019 prijavili v mobilno aplikacijo eDavki in v jim delodajalec v preteklem mesecu ni obračunanih in/ali plačal prispevkov, so poslali na njihove telefone obvestilo. Do omenjenega roka se je v mobilno aplikacijo eDavki registriralo 4.840 posameznikov, od teh pa jih je 40 (0,8%) prejelo obvestilo. Ostali, ki so se v mobilno aplikacijo eDavki prijavili po 9.1.2019 (teh je bilo do konca januarja že 20.358) pa so dobili na svoje telefone obvestilo, da bodo o morebitnih neobračunanih ali neplačanih prispevkih obveščeni prihodnji mesec.

Ob tem FURS poudarja, da se pristojnost FURS-a glede postopanja v primeru neobračunanih in/ali neplačanih prispevkov za socialno varnost ni spremenila. V primeru nepredložitve obračuna FURS delodajalca takoj pozove k predložitvi obračuna, v primeru neplačila pa začne postopek davčne izvršbe.

Kaj pravijo o nas

 • Gordana Rađenović
  Arhi 3K

  Neznanje, nerazumevanje, fokusiranost na moj posel, premalo časa … vse to je strah pred vodenjem računovodstva. Vendar, ko sem odpirala svoj s.p., so mi nasveti in znanje Ksenije Prosen izjemno pomagali.

 • Marko Peršin, Direktor
  CDI UNIVERZUM

  Smo dolgoletne stranke družbe Nucleus plus, kar priča o našem zadovoljstvu s storitvami. Poleg nedvomne strokovnosti cenimo tudi hitro odzivnost in individualen pristop.

 • Kristina Rauter, vodja notranjih služb
  FACKELMANN d.o.o.

  Fackelmann d.o.o. je vse od ustanovitve leta 1996 stranka vašega računovodskega servisa. To je dokaz, da zelo dobro sodelujemo, in da smo s storitvami zadovoljni.

 • mag. Marjana Majerič, pomočnica direktorja
  Tehnološki park Ljubljana

  Ekipa podjetja Nucleus plus ne beleži samo poslovne dogodke, ampak nam nudi strokovno podporo in nasvete za hitrejšo rast in za doseganje zastavljenih strateških ciljev.

 • Vasja Spindler, prokurist
  KONE d.o.o.

  Ker smo podjetje v tuji lasti, je za nas izredno pomembno, da naš računovodski servis dobro obvlada pripravo poročil za tuje lastnike: Nucleus plus to obvlada odlično in pri tem nikoli ne zamuja z roki, tako da se na njih lahko 100 % zanesemo.

Vpišite iskalni niz

© 2019 Računovodska družba Nucleus Plus | Vse pravice pridržane | Izdelava: hipergo>>>