ŠE DVA DNEVA DO IZTEKA ROKA ZA OPROSTITEV MARČEVSKIH IN APRILSKIH PRISPEVKOV NA PODLAGI IZJAVE

ŠE DVA DNEVA DO IZTEKA ROKA ZA OPROSTITEV MARČEVSKIH IN APRILSKIH PRISPEVKOV NA PODLAGI IZJAVE

Samozaposleni, kmetje, družbeniki in verski uslužbenci morate IZJAVO preko eDavkov vložiti do PETKA 30.4.2020, če želite oprostitev za marčevske (od 13. 3. 2020 dalje) in aprilske prispevke. Izjava je dostopna na spletnem portalu eDavki in v mobilni aplikaciji eDavki. Izjave ni mogoče vložiti v papirnati obliki.

Do izredne pomoči v obliki mesečnega temeljnega dohodka in oprostitve plačila prispevkov so upravičene samozaposlene osebe, družbeniki, verski uslužbenci in kmetje, ki zaradi epidemije COVID-19 ne morejo opravljati dejavnosti ali jo opravljajo v bistveno zmanjšanem obsegu.

Za koriščenje obeh omenjenih ugodnosti je treba na Finančno upravo poslati posebno izjavo le preko eDavkov (prek spletnega portala eDavki ali mobilne aplikacije eDavki). V eni izjavi se uveljavljata obe ugodnosti – mesečni temeljni dohodek in oproščeni prispevki. Izjavo morate vložiti do konca aprila, če želite oprostitev za marčevske (od 13. 3. 2020 dalje) in aprilske prispevke, ki sicer zapadejo v plačilo 20. 4. in 20. 5. 2020. Če želite oprostitev majskih prispevkov, ki sicer zapadejo v plačilo 20. 6. 2020, je rok za predložitev izjave 31. 5. 2020.

OPOZARJAMO, da je za uveljavljanje ukrepa oprostitve plačila prispevkov treba imeti poravnane vse zapadle davčne obveznosti na dan vložitve izjave preko eDavkov, zato pred oddajo izjave preverite stanje na svoji kartici zavezanca v eDavkih.

Več informacij najdete na spletni strani https://www.gov.si/novice/se-dva-dneva-do-izteka-roka-za-oprostitev-marcevskih-in-aprilskih-prispevkov-na-podlagi-izjave/.

Sorodne objave

Novice