SPOROČANJE SPREMEMB MED ZAČASNIM ČAKANJEM ZAPOSLENIH NA DELO

April 21, 2020 SPOROČANJE SPREMEMB MED ZAČASNIM ČAKANJEM ZAPOSLENIH NA DELO

Uveljavljate povračilo nadomestila plače za zaposlene na začasnem čakanju na delo? Če jih v tem obdobju napotite nazaj na delo,  morate Zavod za zaposlovanje o tem predhodno obvestiti.

Če se delavca, ki je na začasnem čakanju na delo, pozove nazaj na delo, se  mora o tem predhodno obvestiti Zavod (ko se delavca pozove na dan in ne na dan ko pride na delo). Če delavec pride na delo, ker ne obstaja več višje sile, se mora obvestiti zavod najkasneje na dan prenehanja odsotnosti.

Obvestilo se pošlje Zavodu za zaposlovanje po elektronski pošti na naslov gpzrsz@ess.gov.si. Zavod za zaposlovanje je vse delodajalce včeraj (20.4.2020) pozval, da naj obvestila pošljejo šele po prejemu Sklepa o povračilu izplačanih nadomestil plače in da naj se v obvestilu obvezno sklicujejo na številko svoje vloge 11065-xxx/2020.

Obveznost obveščanja po prejemu sklepa se nanaša tudi na zaposlene, ki ste jih napotili na začasno čakanje in poklicali nazaj na delo še pred oddajo vloge oziroma pridobitvijo sklepa.

Kaj pravijo o nas

 • Gordana Rađenović
  Arhi 3K

  Neznanje, nerazumevanje, fokusiranost na moj posel, premalo časa … vse to je strah pred vodenjem računovodstva. Vendar, ko sem odpirala svoj s.p., so mi nasveti in znanje Ksenije Prosen izjemno pomagali.

 • Marko Peršin, Direktor
  CDI UNIVERZUM

  Smo dolgoletne stranke družbe Nucleus plus, kar priča o našem zadovoljstvu s storitvami. Poleg nedvomne strokovnosti cenimo tudi hitro odzivnost in individualen pristop.

 • Kristina Rauter, vodja notranjih služb
  FACKELMANN d.o.o.

  Fackelmann d.o.o. je vse od ustanovitve leta 1996 stranka vašega računovodskega servisa. To je dokaz, da zelo dobro sodelujemo, in da smo s storitvami zadovoljni.

 • mag. Marjana Majerič, pomočnica direktorja
  Tehnološki park Ljubljana

  Ekipa podjetja Nucleus plus ne beleži samo poslovne dogodke, ampak nam nudi strokovno podporo in nasvete za hitrejšo rast in za doseganje zastavljenih strateških ciljev.

 • Vasja Spindler, prokurist
  KONE d.o.o.

  Ker smo podjetje v tuji lasti, je za nas izredno pomembno, da naš računovodski servis dobro obvlada pripravo poročil za tuje lastnike: Nucleus plus to obvlada odlično in pri tem nikoli ne zamuja z roki, tako da se na njih lahko 100 % zanesemo.

Vpišite iskalni niz

© 2020 Računovodska družba Nucleus Plus | Vse pravice pridržane | Izdelava: hipergo>>>