STAR PORTAL EDAVKI JE UKINJEN

STAR PORTAL EDAVKI JE UKINJEN

Finančna uprava (FURS) vse zavezance poziva, da naj začnejo uporabljati prenovljen portal eDavki. Stari portal je namreč deloval le še do 30. septembra 2018.

Junija letos je FURS obvestil javnost o prenovi portala eDavki. Zavezancem so omogočili »mehak« prehod na prenovljen portal s tem, da sta bila dobra dva meseca na voljo tako nov kot star portal. Ta možnost je ukinjena s 30. septembrom 2018. Od 1. oktobra dalje bo torej deloval samo še nov portal eDavki.

Uporabniki lahko za lažje delo na novem portalu z nastavitvami »DOSTOPNOSTI« izberejo predstavljene barve grafičnih elementov. Za nemoteno delo si lahko uredijo tudi bližnjico do novega portala. Vse razvijalce programskih rešitev za oddajo obrazcev v eDavkih, ki uporabljajo POST za vstop in prenos dokumentov, pa opozarjajo naj čimprej popravijo povezavo do prijavne strani.

Od konca septembra dalje se lahko preko eDavkov prijavi v davčni register tudi transakcijske račune, odprte izven Republike Slovenije. Do sedaj so se ti podatki posredovali le v pisni obliki. Z obrazcem Prijavo za vpis podatkov v davčni register o računih, odprtih zunaj Republike Slovenije (pod »Ostale vloge, DR-Račun«) se lahko prijavi transakcijski račun v tujini oziroma sprememba podatkov o računih.

Sorodne objave

Novice