STE KONEC MARCA PREJELI INFORMATIVNI IZRAČUN DOHODNINE? NE POZABITE – ROK PLAČILA JE 29.5.2019

May 23, 2019 STE KONEC MARCA PREJELI INFORMATIVNI IZRAČUN DOHODNINE? NE POZABITE – ROK PLAČILA JE 29.5.2019

Če ste prejeli informativne izračune dohodnine z datumom odpreme 29. 3. 2019 in imate doplačilo dohodnine, ne pozabite, rok za plačilo se izteče to sredo 29. 5. 2019. Če ste podali ugovor, omenjen rok ne velja.

Omenjeni datum je natisnjen tudi na plačilnem nalogu, ki je sestavni del informativnega izračuna dohodnine. Osebe, ki so zoper informativni izračun dohodnine vložile ugovor do 29. 4. 2019, jim zneska ni treba poravnati, saj ugovor zadrži izvršitev.

Odmerjeni davek se lahko poravna v treh obrokih, če oseba odda »Vlogo za obročno plačilo davka v največ treh mesečnih obrokih za fizične osebe« Vlogi ni potrebno predložiti nobenih dokazil o dohodkih, prihrankih in premoženju zavezanca in njegovih družinskih članov. Roka za vložitev obrazca ni. Priporočamo pa, da ga zavezanec vloži čim hitreje, najbolje takoj, ko se prejme plačilni nalog, ki se ga ne more plačati v enkratnem znesku.

Vlogo se odda po pošti ali na elektronski naslov Generalnega finančnega urada, Upravi za računovodstvo in izvršbo (URI):

 • URI, Referat za terjatve in obveznosti I, Aškerčeva ulica 12, Celje 3000 ali ce.fu@gov.si (za zavezance iz pristojnosti finančnih uradov Celje, Koper, Maribor, Murska Sobota, Postojna, Ptuj, Velenje in Dravograd)
 • URI, Referat za terjatve in obveznosti II, Koroška cesta 21, Kranj 4000 ali kr.fu@gov.si (za zavezance iz pristojnosti finančnih uradov Brežice, Kočevje, Kranj, Ljubljana, Nova Gorica, Novo mesto in Hrastnik).

Kaj pravijo o nas

 • Gordana Rađenović
  Arhi 3K

  Neznanje, nerazumevanje, fokusiranost na moj posel, premalo časa … vse to je strah pred vodenjem računovodstva. Vendar, ko sem odpirala svoj s.p., so mi nasveti in znanje Ksenije Prosen izjemno pomagali.

 • Marko Peršin, Direktor
  CDI UNIVERZUM

  Smo dolgoletne stranke družbe Nucleus plus, kar priča o našem zadovoljstvu s storitvami. Poleg nedvomne strokovnosti cenimo tudi hitro odzivnost in individualen pristop.

 • Kristina Rauter, vodja notranjih služb
  FACKELMANN d.o.o.

  Fackelmann d.o.o. je vse od ustanovitve leta 1996 stranka vašega računovodskega servisa. To je dokaz, da zelo dobro sodelujemo, in da smo s storitvami zadovoljni.

 • mag. Marjana Majerič, pomočnica direktorja
  Tehnološki park Ljubljana

  Ekipa podjetja Nucleus plus ne beleži samo poslovne dogodke, ampak nam nudi strokovno podporo in nasvete za hitrejšo rast in za doseganje zastavljenih strateških ciljev.

 • Vasja Spindler, prokurist
  KONE d.o.o.

  Ker smo podjetje v tuji lasti, je za nas izredno pomembno, da naš računovodski servis dobro obvlada pripravo poročil za tuje lastnike: Nucleus plus to obvlada odlično in pri tem nikoli ne zamuja z roki, tako da se na njih lahko 100 % zanesemo.

Vpišite iskalni niz

© 2019 Računovodska družba Nucleus Plus | Vse pravice pridržane | Izdelava: hipergo>>>