SKRBIMO ZA KAKOVOST IN UGLED RAČUNOVODSKE DEJAVNOSTI

SKRBIMO ZA KAKOVOST IN UGLED RAČUNOVODSKE DEJAVNOSTI

????????????????8. in 9. oktobra je v Kongresnem centru Wellness Park Laško potekal 17. kongres izvajalcev računovodskih storitev. Kongres je osrednji letni dogodek Zbornice računovodskih storitev in je namenjen predstavitvi najaktualnejših tem s področij, ki neposredno vplivajo na opravljanje dejavnosti računovodskih servisov.

 

 

 

 

 

????????????????Letošnji program nam je ponudil veliko visoko kakovostnih aktualnih strokovnih vsebin s priznanimi domačimi predavatelji. Predstavili so nam enotni kreditni sistem Banke Slovenije, poučili o aktualnimi problemi na področju davka od dohodkov pravnih oseb in dohodkov izplačanim nerezidentom, kako unovčiti terjatev, da ne bo treba vračati v stečajno maso ter kakšen je pomen finančnega controlinga v podjetju. Seznanili so nas z računovodsko in davčno obravnavo sprememb računovodskih usmeritev in popravkov bistvene napake iz preteklih let, dokumentacijo, ki jo potrebuje delodajalec ob obisku delovnega inšpektorja in najpogosteje ugotovljene pomanjkljivosti ter napake pri davčnih pregledih, ki jih delajo računovodje. Kongres se je zaključil s predavanjem Boštjana Romiha o pomenu retorike v poslovnem svetu.

Prav tako smo si na kongresu izmenjali izkušnje s stanovskimi kolegi in se poučili o vseh tehnoloških novostih, ki jih ponujajo informacijski sistemi v podpro računovodstvu in poslovodstvu.

Sorodne objave

Novice