UKREP ČAKANJA NA DELO PODALJŠAN DO 31. AVGUSTA

UKREP ČAKANJA NA DELO PODALJŠAN DO 31. AVGUSTA

Vlada je do konca avgusta podaljšala ukrep delnega povračila nadomestila plače za začasno čakanje na delo, ki ga določa Zakon o interventnih ukrepih za pripravo na drugi val COVID-19 (ZIUPDV).

Delodajalci lahko uveljavljate delno povračilo nadomestila plače za zaposlene, ki jih napotite na začasno čakanje na delo v obdobju do 31. 8. 2020, ker jim zaradi posledic epidemije začasno ne morete zagotavljati dela. Povračilo delodajalcem znaša 80 % izplačanega nadomestila plače za zaposlenega in je omejeno z višino maksimalnega zneska denarnega nadomestila, to je 892,50 EUR. Pravice in obveznosti delodajalcev ostajajo nespremenjene, več lahko preberete tukaj.

Roki: Vlogo za delno povračilo nadomestila plače oddate elektronsko na ZRSZ portalu za delodajalce, najkasneje v 8 dneh od napotitve zaposlenih na začasno čakanje! Delodajalci, ki ste oddali vlogo za uveljavljanje povračila do 31. 7. 2020 in ga želite uveljavljati tudi v avgustu, morate oddate novo vlogo v 8 dneh od napotitve. Če zaposlene napotite s 1. 8. 2020, predložite vlogo najkasneje do 9. 8. 2020.

Ne pozabite: Ob oddaji vloge morate imeti poravnane vse zapadle davčne obveznosti, prav tako morajo biti  predloženi tudi vsi REKi za plače.

Sorodne objave

Novice