VLOGO ZA UVELJAVLJANJE OLAJŠAVE ZA VZDRŽEVANE DRUŽINSKE ČLANE LAHKO LETOS ODDATE PREKO EDAVKOV BREZ CERTIFIKATA

VLOGO ZA UVELJAVLJANJE OLAJŠAVE ZA VZDRŽEVANE DRUŽINSKE ČLANE LAHKO LETOS ODDATE PREKO EDAVKOV BREZ CERTIFIKATA

Posebna davčna olajšava za vzdrževane družinske člane se lahko uveljavlja že pri izračunu akontacije dohodnine od dohodkov iz delovnega razmerja, pokojnine ali drugih dohodkov. Osebe, ki med letom niso uveljavljale olajšave ali želijo medletno olajšavo spremeniti, pa morajo najpozneje do 5. februarja 2018 vložiti »Vlogo za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane pri informativnem izračunu dohodnine«. Po 5. februarju 2018 bodo spremembe možne le v obliki ugovora na informativni izračun dohodnine za leto 2017.

Vlogo je mogoče oddati osebno na finančnem davčnem uradu, kjer ima oseba stalno prebivališče, po novem pa tudi elektronsko prek sistema eDavki brez certifikata. V videu (povezava na video https://www.youtube.com/watch?v=EY6R04uLmgk) si lahko ogledate kako hitro in preprosto je oddati obrazec elektronsko. Z oddaje obrazca prek eDavkov se lahko potegujete za 10.000 EUR nagrade.

Prejemniki plač in drugih dogodkov lahko optimizirajo svoje davčne obveznosti pri čemer si lahko pomagajo s programom za testni izračun dohodnine, ki je objavljen na portalu eDavki :https://edavki.durs.si/OpenPortal/CommonPages/Documents/New_Doh_Odm.aspx. Z izračunom lahko preverijo, kako naj uveljavljajo olajšavo za vzdrževane družinske člane, da bo izračun dohodnine zanje optimalen.

Write a Message

Your email address will not be published.

Sorodne objave

Novice